В Стара Загора беше монтирано второ метално сърце за

...
  В Стара Загора беше монтирано второ метално сърце за
Коментари Харесай

Старозагорци събраха 8 т капачки, купуват кувьози

  В Стара Загора беше инсталирано второ железно сърце за събиране на пластмасови капачки, заяви инциаторът на акцията, общинския консултант, Янко Янков. Тя стартира в края на предходната година, когато беше сложено първото сърце, в градинката на Пингвините. До момента старозагорци са събрали към този момент 8 тона капачки. Идеята е с парите от капачките събрани да се купят и дарят кувьози за университетската болница в Стара Загора, сподели основателят. Шефът на здравното заведение, проф.  д-р Йовчо Йовчев е декларирал, че родилното поделение в действителност имало потребност от кувьози. 
  Янков е съумял да издейства преференциални цени, както за цената за изкупуване на капачките, която е 500 лева на звук, по този начин и за цената на кувьозите от лицензиран снабдител на здравна инсталация - за 5 000 лева броя. Оставали да се съберат още 2 тона пластмасови капачки, с цел да стигнат парите за първия кувьоз. 
  До момента в акцията са се присъединили редица учебни заведения, детски градини, ясли, компании, цивилен организации, стотици физически лица. Очаквало се и публичният дарителски фонд да се причисли към локалната акция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР